Tuotekehityksellä herkullisia tuotteita maakunnan marjoista–seminaari 17.2.2022
REKO-renkaan perustaminen Juukaan. Lainsäädäntö, talous ja kustannustehokkuus, sopimukset ja toimitusketjut 16.2.2022
asiantuntija Jaana Elo
Teams-info: REKO-renkaan perustaminen 26.1.2022
Teams-info maaseudun yritysten elpymisvaroistaTeams-info maaseudun yritysten elpymisvaroista 13.1.2022
Pienjuustolakierros 1.-2.11.2021
Maidosta jatkojalosteita II. Tuorejuustot (15 h) 11.-12.11.21
Maidosta jatkojalosteita I. Hapanmaitotuotteet (15 h) 28.10.2021
Tilamatkailun infotilaisuus 20.5.2021
Virtuaalinen pakastekuivausopintomatka 5.5.2021
Torikauppa-info 27.4.2021
Linkit Joensuun kauppatorin käytäntöjä koskeville sivustolle:
JNS kauppatori – torin ja markkinapaikkojen ehdot
JNS kaupunkiyhdistys Virta – sähköhinnoittelu sekä jätemaksut
Herukkapienryhmä: markkinointi
Minustako elintarvikealan yrittäjä ABC
Luonnontuotteisiin perustuvien hyvinvointituotteiden valmistaminen II – 26.2.2021
Pakkaus ja pakkaaminen II – 25.3.2021
Luonnontuotteisiin perustuvien hyvinvointituotteiden valmistaminen I – 22.2.2021
Pakastekuivaus marjojen, vihannesten ja luonnontuotteiden jatkojalostuksessa – 11.2.2021
Pakastekuivaus marjojen, vihannesten ja luonnontuotteiden jatkojalostuksessa – 10.2.2021
Liha-alan lainsäädäntö ja omavalvonta -koulutus – 4.2.2021
Luomutuotteiden jalostustoiminnan luomusuunnitelma -koulutus – 3.2.2021
Elintarviketurvallisuus ja elintarvikelaki-koulutus – 2.2.2021
Pakkaus ja pakkaaminen-koulutus – 27.1.2021
Maidonjalostuksen koneet ja laitteet – 21.1.2021
Teams-info ELY-keskuksen rahoituksesta pienimuotoiselle yritykselle – 13.1.2021
Elintarvikemikrobiologia – 5.-6.11.2020
Lisätietoa linkeistä
https://dairyprocessinghandbook.tetrapak.com/
https://hami.fi/pienmeijeriopas/
http://www.maitohygienialiitto.fi/suomalainen-maito/saeaedoekset-ja-oppaat
Maidosta voita – 22.-23.10.20
Jäätelöherkut – 21.-22.9.2020
Luonnontuotteiden tuotekehitys ja jatkojalostus – 15.-16.9.2020
Minustako maidon jatkojalostaja? – 7.9.2020
Elintarvikkeiden tuotekehitys ja tuotekehitysmahdollisuudet SavoGrow’lla – 5.6.2020
Luonnontuotteet II – -26.-27.5.2020
linkki www-sivuille – Ruokaviraston tietoa yksittäisistä elintarvikelisäaineista ja E-koodit
Torimyynti-info – 11.5.2020
linkki www-sivuille – Pienimuotoinen toiminta – mitä siltä vaaditaan? Ruokaviraston verkkokurssi elintarvikkeiden alkutuotannon pienimuotoisesta toiminnasta.
Luonnontuotteet 1, Villiyrtit ja sienet -etäkoulutus – 27.4.2020
linkki www-sivuille – Luonnontuotteiden keräykseen metsähallituksen monikäyttömetsistä hankittava Luonnontuotelupa
linkki www-sivuille – Luonnontuotteiden osto- ja myyntihintoja
Omavalvonta -etäkoulutuspäivä – 23.4.2020
linkki www-sivuille – Savo-Karjalan ympäristötutkimus/ Elintarvikkeiden tutkimukset ja tuotteiden testaukset
Linkki www-sivuille – SiunSote, elintarviketurvallisuus
Linkki www-sivuille – SiunSote, elintarvikehuoneisto
Linkki www-sivuile – AitojaMakuja – Pienimuotoinen ja vähäriskinen elintarvikkeiden valmistaminen ja myynnin aloittaminen
Luonnon keräilytuotteet –etäkoulutuspäivä – 6.4.2020
HUOM! KERUUN OHJEISTUS MATERIAALISSA OLEVIA KUVIA EI SAA KÄYTTÄÄ ILMAN LUPAA.
Linkki Arktiset Aromit ry:n ohjeistus: Luonnontuote-elintarvikeketjun laatuosaaminen. Poimijat, ensiostajat, laatuluokitus, lainsäädäntö
Linkki esitykseen Jari Miina, Luonnonvarakeskus: Näkökulmia kuusenkerkän keruun organisointiin
Linkki esitykseen Anne Tuomivaara, EHYT-hanke: Hyvinvointituotteita luonnosta eläimille
Linkki Lapin AMK:n julkaisusarja: Luonnontuotteet ja metsä, josta löytyy seuraavat julkaisut
- Luonnontuotteista metsänomistajille
- Luonnontuotteet metsäsuunnittelussa
- Luonnontuotteista lisäarvoa metsätilalle
Alkutuotannon jatkojalostusmenetelmät –etäkoulutuspäivä – 2.4.2020
Dayton Group – ruoka- ja juomamyynnin moderneimpia laite- ja kalusteratkaisuja
Luonnontuotealan laatuosaaminen: lainsäädäntö ja elintarvikevalvonta sekä Luomu2020 (etäkoulutus) – 19.3.2020
Vaaditaanko elintarvikehuoneistoilmoitus vai ei?
Kasviskohtaiset merkinnät, esimerkkejä