Tapahtumat ja materiaalit

Koulutukset ja tapahtumat liittyvät ELLI-hankkeen laatuosaamisen, tuotantotoiminnan osaamisen ja jatkojalostustoiminnan osaamisen koulutusohjelmiin.

Koulutukset, tapahtumat ja opintomatkat syksy 2022, koonti (.pdf)

2022

7.11.2022 Ajankohtaista elintarvikesektorilla

3.11.2022 Laatustandardit -koulutus
Koulutusaineisto
Ostajapersoona / asiakasprofiili

10.-13.10.2022 Opintomatka Pohjois-Italiaan, matkaraportti

24.-25.10.2022 Opintomatka Keski-Suomeen, matkaraportti

8.9.2022 Katsaus kasvisalan markkinasta ja kuluttajatuotteiden valikoimista Saksassa

31.5.2022 Salaatit ja kylmät lisäkkeet lähiraaka-aineita hyödyntäen
Ruokaohjeet
Materiaali

30.5.2022 Opintomatka Ilomantsiin
Matkaraportti
Asiantuntijainfo, Jaana Elo: Tilaviiniä omista marjoista
Asiantuntijainfo, Jaana Elo: Vastuullisuus ja juomatrendit
Asiantuntijainfo, Jaana Elo: Juomien Suomi

28.-31.3.2022 Opintomatka – Gävle – Lähiruokaa ja matkailua
Matkaraportti

17.2.2022 Tuotekehityksellä herkullisia tuotteita maakunnan marjoista seminaari
Ismo Ruutiainen: Tuotteita marjoista ja maidosta
Jaana Elo: Marjojen jatkojalostusarvon nostaminen
Jaana Elo: Ideapajan koonti
Jaana Puhakka: Pakastekuivaus
Päivi Turunen: Marjamaat 2-hanke sekä marjanviljelyn laajuus 2021

16.2.2022 REKO-renkaan perustaminen Juukaan, lainsäädäntö, talous ja kustannustehokkuus, sopimukset ja toimitusketjut, asiantuntija Jaana Elo
Reko-II Suoramyynnin säännöt
Sopimukset ja toimitusketjut

26.1.2022 Teams-info: REKO-renkaan perustaminen Juukaan, asiantuntija Jaana Elo

13.1.2022 Teams-info maaseudun yritysten elpymisvaroista, Tapani Mikkonen

 

2021

9.12.2021 Artikkeli: Räätälöityä koulutusta osaajapulaan

1.-2.11.2021 Pienjuustolakierros
Ohjelma
Osallistujat
Palautekysely
Matkaraportti

11.-12.11.2021 Maidosta jatkojalosteita II, tuorejuustot (15 h)
Tuorejuustojen luennot
Tuorejuuston HACCP-ohje
Pastoroimattoman tuorejuuston HACCP-ohje
Leipäjuuston HACCP-ohje
ELLIn juustoreseptit
4yo SpecialYogurtCultures EN

28.10.2021 Maidosta jatkojalosteita I, hapanmaitotuotteet (15 h)
Kurssimateriaali
Hapatteiden spesifikaatiot
Lisämateriaalia

8.9.2021 Artikkeli: Vihanneksia viljelyyn

26.8.2021 Artikkeli: Ensiluokkaista koulutusta yhdessä yritysten kanssa

20.5.2021 Tilamatkailun infotilaisuus, Jaana Elo

5.5.2021 Virtuaalinen pakastekuivausopintomatka, Eila Järvenpää

27.4.2021 Torikauppa-info
Ruokaviraston ohje hedelmä- ja vihannesalalle
Siun sote Ilmoitus alkutuotantopaikasta
Siun sote Elintarvikehuoneistoilmoitus

Linkit Joensuun kauppatorin käytäntöjä koskeville sivustolle:
JNS kauppatori – myyntipaikat
JNS kauppatori – torin ja markkinapaikkojen ehdot
JNS kauppatori – maksut
JNS kaupunkiyhdistys Virta – sähköhinnoittelu sekä jätemaksut
JNS kaupunkiyhdistys Virta – kesä 2021 vuosi- ja kausipaikkavaraukset sekä ei myynnissä olevat ruudut

15.4.2021 Herukkapienryhmä: markkinointi
Herukkapienryhmä, Jaana-Elo
Herukkapienryhmä, Päivi Turunen

Minustako elintarvikealan yrittäjä ABC
2.3.2021 osa A: kotikeittiö, toiminta maatilalla
16.3.2021 osa B: ilmoitetut elintarvikehuoneistot
23.3.2021 Jaana Elo: Kalan jalostuslaitoksen omavalvontasuunnitelma
31.3.2021 osa C: Eläinperaiset elintarvikkeet, laitokset
26.4.2021 Jaana Elo: Sivuvirtatuotteiden hyödyntäminen lemmikienläinten rehuksi
31.3.2021 Katsaus maakunnan Oiva-järjestelmään

26.2.2021 Luonnontuotteisiin perustuvien hyvinvointituotteiden valmistaminen II
Kosmetiikkalainsäädännön vaatimukset luonnontuotelalan yrittäjälle
HY-raportti luonnonkosmetiikka – sääntely ja sertifioinnit

25.3.2021 Pakkaus ja pakkaaminen II, Jaana Elo

22.2.2021 Luonnontuotteisiin perustuvien hyvinvointituotteiden valmistaminen I
Luonnontuotteisiin perustuvien hyvinvointituotteiden valmistaminen
HY-raportti luonnontuotteiden kemialliset yhdisteet
HY-raportti luonnontuotteet hyvinvointi ja kosmetiikka-alalla
Anne Tuomivaara: Hyvinvointituotteita luonnosta eläimille

11.2.2021 Pakastekuivaus marjojen, vihannesten ja luonnontuotteiden jatkojalostuksessa, Heli Pirinen

10.2.2021 Pakastekuivaus marjojen, vihannesten ja luonnontuotteiden jatkojalostuksessa, Heli Pirinen

4.2.2021 Liha-alan lainsäädäntö ja omavalvonta -koulutus, Jaana Elo

3.2.2021 Luomutuotteiden jalostustoiminnan luomusuunnitelma -koulutus, Jaana Elo

2.2.2021 Elintarviketurvallisuus ja elintarvikelaki -koulutus, Jaana Elo

27.1.2021 Pakkaus ja pakkaaminen -koulutus, Jaana Elo

21.1.2021 Maidonjalostuksen koneet ja laitteet
Maidonjalostusprosessin koneet ja laitteet – Innolact
Jussin Juustolan talouslaskelma – Innolact

13.1.2021 Teams-info ELY-keskuksen rahoituksesta pienimuotoiselle yritykselle


2020

5.-6.11.2020 Elintarvikemikrobiologia
Luento 1 Patogeeni pilaajamikrobit
Luento 2 Hygienia desinfektiointi sterilointi
Luento 3 Hyötymikrobit
Luento 4 Mikrobiologian menetelmät

Lisätietoja linkeistä:
https://dairyprocessinghandbook.tetrapak.com/
https://hami.fi/pienmeijeriopas/
http://www.maitohygienialiitto.fi/suomalainen-maito/saeaedoekset-ja-oppaat

22.-23.10.2020 Maidosta voita
Johanna Aho – Voin valmistus
Johanna Aho – Voi- ja leviteohjeita
Hapate kesävoille
Hapate talvivoille

21.-22.9.2020 Jäätelöherkut
Jäätelö yleistä ja valmistusaineet
Jäätelön valmistusprosessi
Jäätelöreseptejä
Ravintosisällön laskeminen
Jäätelön arviointi ja virheet

15.-16.9.2020 Luonnontuotteiden tuotekehitys ja jatkojalostus
Hillot, hyytelöt, siirapit
Jäätelöt ja jälkiruuat
Maustekastikkeet ja pestot
Maustesuolat ja maustesokerit
Mausteöljyt ja mauste-etikat
Pikkelssit
Villiyrtit ja sienet

7.9.2020 Minustako maidon jatkojalostaja?
Pienimuotoisesta maitoalan yritystoiminnasta – Jussi Heinonen
Pienimuotoisesta maidonjalostuksesta ja maitoalan koulutuksesta – Johanna Aho

5.6.2020 Elintarvikkeiden tuotekehitys ja tuotekehitysmahdollisuudet SavoGrow’lla

26.-27.5.2020 Luonnontuotteet II
Luonnontuotteet II – Jouko Martikainen
Luonnontuotteiden kuivaaminen ja käyttö – Arktiset Aromit
Yleiskatsaus aromeista luonnontuotealalle 2019 – Ruokavirasto
Yrttisuolan valmistusohje, ruotsinkielinen
Ruokaviraston tietoa yksittäisistä elintarvikelisäaineista ja E-koodit

11.5.2020 Torimyynti-info
Ilmoitus Elintarvikehuoneisto – SiunSote
Ilmoitus Liikkuva elintarvikehuoneisto – SiunSote
Joensuun tapahtumapalveluiden taksat 2020
Kauppatorin ja markkinoiden yleiset ehdot 2020
Toiminnasta ilmoittaminen – taulukko
Ruokaviraston pk-hankkeen oppaat ja verkkokoulutukset elintarvikealan pk-yritysten toiminnan auttamiseksi
Pienimuotoinen toiminta – mitä siltä vaaditaan? Ruokaviraston verkkokurssi elintarvikkeiden alkutuotannon pienimuotoisesta toiminnasta

27.4.2020 Luonnontuotteet 1, Villiyrtit ja sienet -etäkoulutus
Villiyrtit ja sienet – asiantuntija Jouko Martikainen
Opas elintarvikealan yrittäjille luonnonkasvien käytöstä – Lapin AMK:n julkaisu
Luonnontuotteiden kemialliset yhdisteet – Helsingin YO, Ruralia-Instituutin raportti
Hyvän käytännön laatuohjeet luonnontuotteille – Arktiset Aromit ry.
Kuinka villiruoka kesytetään – Arktiset Aromit ry.
Luonnonyrtit, haitalliset aineet ja uuselintarvikkeet – Ruokaviraston esitys
Korvasienen käsittely – Ruokaviraston ohje
Luonnontuotteiden keräykseen metsähallituksen monikäyttömetsistä hankittava Luonnontuotelupa
Luonnontuotteiden osto- ja myyntihintoja

23.4.2020 Omavalvonta -etäkoulutuspäivä
HACCP-järjestelmä ja riskinarvioinnit – Jaana Elo
OVS liikkuva elintarvikehuoneisto – MALLI – Jaana Elo
Yleinen omavalvonta ja Omavalvonnan merkitys yritystoiminnassa – Jaana Elo
Savo-Karjalan ympäristötutkimus / Elintarvikkeiden tutkimukset ja tuotteiden testaukset
SiunSote, elintarviketurvallisuus
SiunSote, elintarvikehuoneisto
AitojaMakuja – Pienimuotoinen ja vähäriskinen elintarvikkeiden valmistaminen ja myynnin aloittaminen

6.4.2020 Luonnon keräilytuotteet -etäkoulutuspäivä
Keruun ohjeistus – Toini Kumpulainen HUOM! KERUUN OHJEISTUS MATERIAALISSA OLEVIA KUVIA EI SAA KÄYTTÄÄ ILMAN LUPAA.
Luonnonvaraisten kasvien elintarvikekäyttöhistoria – Evira
Raaka-ainetuotanto luonnontuotealalla – Helsingin YO, Ruralia-Instituutin raportti
Hyvän käytännön laatuohjeet luonnontuotteille – Arktiset Aromit ry:n opas
Luonnonkasvit elintarvikeraaka-aineena – Elintarvike ja Terveys lehti
Metsän sivutuotteet – Metsänomistajan talouskoulu
Luonnontuotteiden verotuskysymyksiä – Sami Varonen, Verohallinto
Arktiset Aromit ry:n ohjeistus: Luonnontuote-elintarvikeketjun laatuosaaminen, poimijat, ensiostajat, laatuluokitus, lainsäädäntö
Näkökulmia kuusenkerkän keruun organisointiin – Jari Miina, Luonnonvarakeskus
Hyvinvointituotteita luonnosta eläimille – Anne Tuomivaara, EHYT-hanke
Lapin AMK:n julkaisusarja: Luonnontuotteet ja metsä

6.4.2020 Ruokasektorin valtakunnallinen koordinaatiohanke tiedottaa

2.4.2020 Alkutuotannon jatkojalostusmenetelmät –etäkoulutuspäivä
Jatkojalostustoiminnan osaaminen – Jaana Elo
Pakattu vai pakkaamaton – Jaana Elo
Elintarvikkeiden myynti ja kasvikunnan tuotteiden jalostaminen maatilalla – Ruokaviraston opas
Pienteurastamojen sivutuoteopas – Aitoja makuja
Pienimuotoinen ja vähäriskinen elintarvikkeiden valmistus ja myynti – Aitoja makuja
Hyvän käytännön ohje tuorekasviksia pilkkoville yrityksille – Luonnonvarakeskus
Dayton Group – ruoka- ja juomamyynnin moderneimpia laite- ja kalusteratkaisuja
Leipurin Online

31.3.2020 Tiedote yrityksille, lähituotteet kauppaan!

31.3.2020 Tiedote kauppiaille, lähituotteet kauppaan!

19.3.2020 Luonnontuotealan laatuosaaminen: lainsäädäntö ja elintarvikevalvonta sekä Luomu2020 (etäkoulutus)
Alkutuotannon omavalvonta ja lainsäädäntö
Luomu 2020
Luonnontuoteala
Vaaditaanko elintarvikehuoneistoilmoitus vai ei?
Kasviskohtaiset merkinnät, esimerkkejä

12.-13.3.2020 Gastro & PacTec, FoodTec ja PlastExpo Nordic –messut – opintomatka, matkaraportti

Comments are closed.